toukokuu 11, 2022

Kattohiomakone - mikä se on ja mitä pitäisi ajatella

Kattohiomakone - mikä se on ja mitä pitäisi ajatella

Aiotko maalata yhdessä tai useammassa huoneessa kotona? Sitten tarvitset todennäköisesti kattohiomakoneen helpottaaksesi työtä. Mutta kumpi sinun pitäisi valita ja mikä tarkalleen on kattohiomakone?

Kattohiomakone on suuri hiomakone, jossa on suuri hiomalaikka, joka on tarkoitettu suurten alueiden hiontaan ja jota käytetään useimmiten seinien ja kattojen hiontaan. Sitä käytetään useimmiten rapatun pinnan tai maalin hiomiseen. Se on hyvin samanlainen kuin epäkeskohiomakone, koska molemmissa on pyörivä hiomapohja, mutta kattohiomakone on yleensä lähes kaksi kertaa leveämpi kuin epäkeskohiomakone. Kattohiomakoneessa on pitkä kahva, jota joissain malleissa voi pidentää pidemmälle, jotta se pääsee mukavasti pidemmälle kuin vain käsivarret pystyvät. Näiden ominaisuuksien avulla kattohiomakoneesta tulee tehokas työkalu seinien ja kattojen hiontaan.

Mikä kattohiomakone sinulla pitäisi olla? Kattohiomakoneilla on periaatteessa sama rakenne, mutta on yksityiskohtia, jotka eroavat toisistaan, mikä tekee joistakin hiomakoneista sopivampia tiettyihin töihin kuin toisiin. Tässä käydään läpi tärkeimmät erot.

Moottorin sijainti

Useimpien kattohiomakoneiden moottori sijaitsee itse hiomapäässä, kun taas useissa kalliimmissa malleissa se sijaitsee myllyn kahvassa. Painon jakautumisessa ja tasapainossa työkalussa on valtava ero, kun moottorin paino päätyy lähelle sijaintiasi. Jos hiotaan erittäin suuria pintoja tai kattoja, on parempi sijoittaa moottori mahdollisimman alas eikä itse päähän, koska se tekee työstä helpompaa ja vähemmän rasittavaa.

Hiomakoneen pituus

Millä korkeudella kannattaa hioa? Monissa hiomakoneissa on jatko-osia, joita voit asentaa laajentaaksesi toiminta-aluettasi. Jos hiot kattoa vanhassa talossa, jossa on korkea katto, kannattaa käyttää kattohiomapaperia, jossa on laajennusmahdollisuus. Monilla hiomakoneilla voit työskennellä mukavasti 3-3,5 metrin syvyydessä. Jos aiot hioa pintaa, joka on korkeammalla kuin yksi, suosittelemme vuokraamaan myös työtason.

Hiomapään muotoilu

Hiomapään suunnittelu voi määrittää, voitko hioa kokonaan kulmiin ja liitoksiin vai onko siinä pieni rako, joka pitää teroittaa käsin. Täysin pyöreät päät jättävät usein raon hiekkapaperin ja hiomapään reunan väliin. Monien kalliimpien kattohiemakoneiden pää on suunniteltu siten, että siihen pääsee käsiksi kulmiin ja liitoksiin asti, mikä tarkoittaa usein, että se on pyöreä mutta suorareunainen. Joissakin hiomakoneissa on myös vaihdettavat päät, joten voit vaihtaa päitä suoritettavan työn mukaan.

Mahdollisuus liittää pölynimuri

Useimmissa kattohiomakoneissa on itse asiassa kyky liittää pölynimureita. Asian ydin on vain muistaa vuokrata myös pölynimuri, on myös mahdollista vuokrata valmiita paketteja, joissa mukana sekä kattohiomakone että pölynimuri. Pölynimurin käyttö ei ainoastaan ​​lisää mukavampaa ja terveellisempää työympäristöä, vaan irtonaisesta pölystä eroon pääseminen myös kuluttaa vähemmän hiekkapaperia ja antaa paremman tuloksen hiottavalla pinnalla. Tutustu siis kattohiomakoneisiin ja vuokraa projektiisi parhaiten sopiva! Jos tarvitset pölynimurin tai työtason, meillä on myös se.