toukokuu 11, 2022

Kattohiomakone - mikä se on ja mitä siitä pitäisi ajatella?

Kattohiomakone - mikä se on ja mitä siitä pitäisi ajatella?

Onko aikeissasi aloittaa maalausprojekti kotonasi yhdessä tai useammassa huoneessa? Voit tarvita tähän urakkaan kattohiomakoneen helpottaaksesi työtä. Mutta mikä tarkalleen on kattohiomakone?

Kattohiomakone on suuri hiomakone, jossa on suuri hiomalaikka. Se on tarkoitettu suurten alueiden hiontaan ja tästä syystä sitä käytetään useimmiten seiniin ja kattoihin. Sillä saa näppärästi hiottua esimerkiksi rapatun pinnan tai vanhan maalin pois. Se on hyvin samanlainen verrattuna epäkeskohiomakoneeseen, sillä molemmissa on pyörivä hiomapohja. Tästä huolimatta kattohiomakone on yleensä lähes kaksi kertaa leveämpi. Kattohiomakoneessa on pitkä kahva, jota joissain malleissa voi pidentää entisestään, jotta se pääsee sillä saa kurotettua kättä pidemmälle.

Mikä kattohiomakone sinulla sitten pitäisi olla? Kattohiomakoneilla on periaatteessa sama rakenne, mutta niiden välillä on pieniä eroavaisuuksia, mikä tekee joistakin hiomakoneista sopivampia tiettyihin töihin kuin toisiin. Käymme tässä postauksessa läpi tärkeimmät erot.

Moottorin sijainti

Useimpien kattohiomakoneiden moottori sijaitsee itse hiomapäässä, kun taas kalliimmissa malleissa se voi sijaita myllyn kahvassa. Painon jakautumisessa ja työkalun tasapainossa voi olla tästä syystä valtava ero. Jos hiotaan erittäin suuria pintoja tai kattoja, on parempi sijoittaa moottori mahdollisimman laitteen alaosaan eikä itse päähän, koska se tekee työstä helpompaa ja vähemmän rasittavaa.

Hiomakoneen pituus

Kuinka korkeassa tilassa kannattaa hioa? Monissa hiomakoneissa on jatko-osia, joita voit asentaa työkalun jatkoksi yltääksesi korkeammalle. Jos remonttikohteen huonekorkeus on huomattava, suosittelemme valitsemaan hiomakoneen, jossa on pidennysmahdollisuus. Monilla hiomakoneilla voi työskennellä mukavasti noin 3.0-3.5 metrin korkeudessa. Jos suunnitelmana on hioa kattoa, joka on tästä vielä korkeammalla, suosittelemme vuokraamaan myös työtason.

Hiomapään muotoilu

Hiomapään muoto voi määrittää voitko hioa laitteella kulmiin ja liitoksiin asti vai tuleeko niiden väliin jättää pieni rako, joka tulee jälkeenpäin hioa käsin. Täysin pyöreät päät jättävät usein raon hiekkapaperin ja hiomapään reunan väliin. Monien kalliimpien kattohiemakoneiden pää on suunniteltu siten, että siihen pääsee käsiksi kulmiin ja liitoksiin asti, mikä tarkoittaa usein, että se on pyöreä mutta suorareunainen. Joissakin hiomakoneissa on myös vaihdettavat päät, joten voit vaihtaa päitä suoritettavan työn mukaan.

Mahdollisuus liittää pölynimuri

Joihinkin kattohiomakoneisiin on mahdollisuus liittää pölynimuri. Jos näin ei kuitenkaan ole, kannattaa muistaa vuokrata myös imuri. Tarjoamme myös paketteja, joissa on molemmat laitteet mukana. Imurin käyttö ei tee työskentelystä ainoastaan mukavampaa ja terveellisempää, mutta tämän lisäksi se kuluttaa vähemmän hiekkapaperia ja antaa paremman tuloksen. Tutustu siis kattohiomakoneisiimme ja vuokraa projektiisi parhaiten sopiva! Jos tarvitset tämän lisäksi pölynimurin tai työtason, meiltä löydät myös ne.