toukokuu 13, 2022

Kompostimylly, helpottaa puutarhajätteiden käsittelyä

Kompostimylly on kone, joka hakee ja jauhaa oksia ja risuja, jotta ne hajoavat helpommin kompostissa. Mutta miten se todella toimii, miten sitä käytetään, mikä on sen kapasiteetti ja mitä eroa on kompostimyllyllä ja hakkurilla?

Kompostimyllyssä terät ovat hieman vinossa ja ne muodostavat itse leikkuureunan. Tämä pyörä pyörii metallilevyä vasten, ja tämän levyn ja pyörän välissä oksat hiotaan ja leikataan pieniksi paloiksi. Voit usein asettaa levyn ja sisäkkeen välisen etäisyyden, jotta voit käsitellä eripaksuisia oksia.

Mihin kompostimyllyä käytetään?

Syy, miksi haluat käyttää kompostimyllyä, on melko yksinkertainen. Ensinnäkin jauhetut oksat, oksat ja puutarhajätteet vievät paljon vähemmän tilaa. Toiseksi ne hajoavat paljon helpommin kompostissa, joten saat nopeammin käyttökelpoista maata. Hiotaan ei vain oksia, vaan myös useimmat puutarhajätteet, kuten kasvit, isommat lehdet, kuten saniaiset ja suuremmat kukat. Varo kuitenkin päästämästä sisään soraa ja kiviä, koska ne voivat vahingoittaa sisäosaa.

Kompostimyllyn ja hakkurin väliset erot:

Kompostimyllyt käsittelevät usein jopa noin 3-5 cm paksuja oksia ja risuja ja tietysti myös kapeampia ja tässä on suuri ero puuhakkuriin. Puuhakkurit, joita kutsutaan myös hakkureiksi, ovat toiminnaltaan samanlaisia ​​kuin kompostimylly, mutta ovat yleensä suurempia ja karkeampia. Hakkuukone pystyy siis käsittelemään suurempia ja paksumpia oksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että yleensä voi syöttää useita pienempiä oksia samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sinulla ei olisikaan niin paksuja oksia, että hakkuuta vaaditaan sen takia, sujuu työ usein nopeammin hakkuulla, sillä voit syöttää useita pienempiä oksia samanaikaisesti. Kompostimyllyjen ja hakkureiden välillä ei ole selkeää määritelmää, mikä on mitä, mutta yleensä puuhakkuri pystyy käsittelemään paksumpia oksia kuin mitä kompostimylly tekee. Jotta hakkurit selviäisivät kovempiakin paloja, toimivat ne usein bensiinimoottorilla, kun taas lähes kaikki kompostimyllyt toimivat sähköllä. On olemassa hakkureita, jotka käsittelevät kokonaisia ​​puita, mutta useimmat Hygglossa käsittelevät halkaisijaltaan 10 cm, yksittäisiä hakkureita on jopa 15 cm. Toinen ero on se, että kompostimyllyssä on lähes aina keräilijänä laatikko, johon hake päätyy, kun taas hakekone yleensä heittää hakkeen sivuun. Yksinkertaisesti sanottuna kompostimyllyt sopivat paremmin puutarhanhoitoon, kun taas hakkuri soveltuu paremmin kovempiin töihin, kun esimerkiksi on kaatunut puu.

Vuokraa sekä hakkuri että kompostimylly Hygglosta:

Lisäksi voit vuokrata Hygglosta vempaimia kaikkiin puutarhatarpeisiisi moottorisahoista, raivausahoista, pystyleikkureista, pensasleikkureista kultivaattoriin ja peräkärryihin.