toukokuu 6, 2022

Kultivaattori

Kultivaattoria käytetään maan tasoittamiseen, jotta siitä saadaan viljelykelpoista. Sitä voi käyttää esimerkiksi kukkapenkeissä, maanviljelyalueella sekä nurmikon istutusta ennen maan valmistamiseksi sitä varten. Hygglon kautta voit vuokrata tarvitsemasi kultivaattorin!

Kultivaattoria käytetään aikaisin keväällä ennen kuin nurmikon kasvu alkaa. Maa on tästä aikaa vuodesta usein hyvin kostea on yleensä hyvin märkä silloin, jonka takia tehokas kultivaattori on tarpeellinen. Ohessa käymme läpi eri kultivaattoreita ja sitä miten ne eroavat toisistaan, jotta pystyt valitsemaan kultivaattorin juuri sinun tarpeisiin.

Kultivaattori koostuu moottorista ja sylinteristä, jossa on pystysuorat terät. Tämä joten melko samanlainen kuin puutarhajyrsin. Erona kuitenkin puutarhajyrsimeen on terien pituus ja kulma. Kultivaattori on suunniteltu kääntämään maata ja ulottumaan paljon syvemmälle kuin puutarhajyrsin. Siksi sisäosat ovat pidempiä ja lisäksi ne ovat vinossa niin, että ne todella lapioivat maaperän ja kääntävät sen ympäri. Kultivaattoreita on useita erilaisia.

Kultivaattori pyörillä:

Lähes kaikissa kultivaattoreissa on kuljetuspyörät. On kuitenkin olemassa myös raskaampia kultivaattorieta, joissa ei ole kuljetuspyöriä, vaan vetopyörät, jotka ovat koko ajan maassa työn aikana. Näissä koneissa on yleensä tehokkaimmat moottorit, joten niistä tulee niin raskaita, että ne tarvitsevat pyöriä. Niissä on myös usein säädettävä työleveys ja useita vaihteita. Tämän etuna on, että ne voidaan kääntää, mikä tekee niistä helppoja käsitellä koostaan ​​ja painostaan ​​huolimatta. Nämä koneet ovat suositeltavia, jos sinulla on suurempaa jyrsittävää aluetta, esimerkiksi kun olet valmistelemassa nurmikkoa tai aloitat viljelyn umpeenkasvuisessa paikassa, jossa maata ei ole käytetty pitkään aikaan.

Kultivaattori terällä:

Moottorin alla yleisin malli on kultivaattorit, jotka ovat hieman pienempiä ja joissa on terät suoraan moottorin alla. Näissäkin on yleensä pyörät, mutta ne ovat yleensä vain tukipyöriä, joita käytetään kultivaattoria liikutettaessa. Kultivaattorin toimiessa nämä pyörät ovat yleensä taitettuina ylös. Koska terät sijaitsevat suoraan moottorin alla, tulee siitä sekä kompakti, että siten helpompi käsitellä. Myös moottorin paino auttaa työntämään terät maahan. Näissä malleissa terän pyöriminen auttaa kultivaattoria liikkumaan eteenpäin. Joskus on mahdollista jopa peruuttaa näillä malleilla, mutta ne ovat hieman raskaampia kuin pyörillä varustetut kultivaattorit.

Elektroninen kultivaattori:

Nykyään on myös monia elektronisia kultivaattoreita. Ne ovat usein melko pieniä, eikä niissä yleensä ole niin vahvoja moottoreita. Ne ovat kuitenkin usein erittäin kevyitä ja siten helppoja käsitellä, koska niistä puuttuu bensiinimoottori, joka painaa paljon. Koska ne ovat kevyitä, ne eivät myöskään saa apua omasta painostaan ​​työntämään sisäosia maahan. Niissä on myös vielä melko pienet moottorit, joten niitä käytetään vain maaperään, joka on jo melko huokoinen ja helppo työstää. Nämä ovat täydellisiä, jos sinulla on esimerkiksi talon läheisyydessä pieni tontti, joka pitää elvyttää ennen sesonkia.

Maanmuokkaustarvikkeet raivausahaan:

Nykyään raivaussahoihin ja monikoneisiin on tullut myös ohjausaisatarvikkeita. Sitten pystyt vaihtamaan itse sahan pään kultivaattoripäähän. Työleveys on tällöin hyvin rajoitettu, samoin kuin terän syvyys on usein rajoitettu.