Kuukauden vuokratuote: pystyleikkuri, sammalharava vai nurmikonilmaaja?

Toivotko kaikkeinta vihreintä nurmikkoa itsellesi? Tässä blogikirjoituksessa selvitetään, mikä on pystyleikkuri, mikä on sammalharava, mikä on nurmikon ilmaaja ja käymme läpi toimenpiteitä saadaksesi mahdollisimman rehevän ja vihreän nurmikon!

Pystyleikkuri

Pystyleikkurissa on, kuten nimi saattaa vihjata, pystysuorat veitset telalla, joka leikkaa nurmikkoa pystysuunnassa. Tällä on useita positiivisia vaikutuksia; pääset eroon vanhoista kuolleista ruohonjuurista, revit pois paljon sammalta ja saat ilmaa nurmikolle. Nurmikon pintakerroksella on taipumuksena olla tiivis ja kova, leikkaamalla tähän kerrokseen reikiä saat ilmaa juurille ja näin annat nurmikolle uuden elämän.

Sammalharava

Sen sijaan sammalharavassa on rulla teräspuikoilla. Nämä terät eivät ole yhtä pitkiä, eivätkä leikkaa nurmikon yläkerroksen läpi, vaan vain vetää sammalta pois. Sammalharavan etuna on, että se yleensä poistaa paljon enemmän sammalta kuin pystyleikkuri.

Nurmikon Ilmaaja

Mitä sitten ajattelet, jos pystyleikkuri ja sammalharava ovat hyviä omilla tavoillaan, ja molempia tarvitaan rehevään nurmikkoon; miksi ei yhdistää näitä kahta? Rukouksesi on kuultu! Toinen fiksu ihminen ajatteli samoin kuin sinä ja kehitti siksi niin sanotun "nurmikon ilmaajan", jossa on yksi tela sammaleen repimiseen ja toinen tela pystysuoraan leikkaamiseen. Näin sinun ei tarvitse ajaa kahdesti. Mutta jos sinulla ei ole yhdistelmäkonetta, muista aina ajaa ensin sammalharavalla ja sitten pystyleikkurilla.

6 askelta naapuruston rehevimmälle nurmikolle:

  1. Ajoitus. Kauden alussa on helppo panikoida, "koko nurmikko on pelkkää sammalta!". Ei vaaraa katolla, vain ruoho ei ole ehtinyt vielä kunnolla kasvaa. Odota sekä niittoa että muuta käsittelyä, kunnes ruoho on alkanut kasvaa kunnolla, hyvä peukalosääntö on odottaa isompien töiden kanssa toukokuun ensimmäiseen päivään. Älä myöskään leikkaa liian lyhyeksi muutaman ensimmäisen kerran.
  2. Kosteus. Nurmikko on parasta viljellä, kun se on kostea. Eli tee se sateen jälkeen tai kastele se ensin, sillä et halua leikata nuuskakuivalle nurmikolle.
  3. (Revi sammalta pois). HUOMAA - Tämä vaihe on tarkoitettu optimaalisesti rehevään nurmikolle, mutta saat myös erittäin hyvän tuloksen, jos ohitat tämän vaiheen ja siirryt suoraan vaiheeseen neljä.
  4. Käytä sammalharavaa ja revi sammal irti. Muista sitten haravoida pois kaikki sammal, sillä jos sammal jätetään makaamaan, se kasvaa helposti sinne, missä sen sallitaan. Käytä pystysuoraa leikkuria. Anna pystyleikkurin poistaa vanhat kuolleet ruohojäämät, sammal ja muut ei-toivotut ja päästää ilmaa terveille ruohonjuurille. Jos et ole tehnyt kolmatta vaihetta, on erittäin tärkeää, että haravoit varovasti pystyleikkurin käytön jälkeen, jotta pääset eroon vanhasta sammaleesta, jotta se ei kasva takaisin. Vaikka olisit rakannut vaiheen 3 jälkeen, voi olla hyvä, jos etsit optimaalista, rakeaa uudelleen myös vaiheen 4 jälkeen.
  5. Nyt akanat on erotettu niin sanotusti joukosta. Nyt kun olet poistanut ei-toivotut ja leikannut reikiä juuria myöten, on täydellinen tilaisuus ruokkia nurmikkoa. Tämä tehdään parhaiten kaatamalla mekkomultaa pinoihin, jotka harjataan sitten pois piasavaharjalla.
  6. Vesi. Vettä tarvitaan nyt, jotta nurmikko saa vauhtia ja kasvaa uusiin korkeuksiin.

Tämä toimenpide voidaan tehdä kahdesti vuodessa, kerran kauden alussa ja kerran kauden lopussa, kun nurmikot kasvavat voimakkaimmin. Yleensä touko- ja elo-/syyskuu ovat hyviä kuukausia tähän. Muista olla tekemättä tätä pitkien kuivuusjaksojen jälkeen. Pystyleikkurin, sammalharavan tai nurmikon ilmaisimen vuokraaminen on erittäin hyvä vaihtoehto ostamiselle, koska niitä käytetään niin harvoin. Pystyleikkurin voi vuokrata noin 15 eurolla päivässä, jonka ostaminen maksaa noin 200 euroa. Jos aiot tehdä tämän kerran vuodessa, voit vuokrata joka vuosi 13 vuodeksi ennen kuin maksat saman verran kuin ostat. Jos teet sen kahdesti vuodessa, voit vuokrata 7 vuodeksi samalla rahalla. Etuna siinä on, että sinun ei tarvitse säilyttää sitä, sinun ei tarvitse huoltaa, korjata, ostaa varaosia tai ostaa uutta 5 vuoden kuluttua, koska se on hajonnut. Ja voit aina vuokrata uusimman sen sijaan, että jäisi samaan malliin.

Tsemppiä!