toukokuu 11, 2022

Oksasilppuri - helpottaa puutarhajätteiden käsittelyä

Oksasilppuri on kone, joka hakee ja jauhaa oksia ja risuja, jotta ne hajoavat helpommin kompostissa. Mutta miten se todella toimii, miten sitä käytetään, mikä on sen kapasiteetti ja mitä eroa on oksasilppurilla ja hakkurilla?

Oksasilppurin pyörä pyörii metallilevyä vasten, ja tämän levyn ja pyörän välissä oksat hiotaan ja leikataan pieniksi paloiksi. Voit usein asettaa levyn ja sisäkkeen välisen etäisyyden, jotta voit käsitellä eripaksuisia oksia.

Mihin Oksasilppuria käytetään?

Syy, miksi haluat käyttää oksasilppuria, on melko yksinkertainen. Ensinnäkin jauhetut oksat ja puutarhajätteet vievät paljon vähemmän tilaa. Toiseksi se hajoaa paljon helpommin silppurissa, joten saat nopeammin käyttökelpoista maata. Hiotuksi ei tule ainoastaan oksat, vaan myös useimmat puutarhajätteet, kuten kasvit, isommat lehdet, kuten saniaiset ja suuremmat kukat. Varo kuitenkin maata, soraa ja kiviä, sillä ne voivat vahingoittaa sisäosaa.

Ero kompostimyllyn ja hakkurin välillä.

Oksasilppurit käsittelevät usein jopa noin 3-5 cm paksuja oksia ja risuja ja tietysti myös kapeampia. Ja tässä on suuri ero puuhakkuriin. Puuhakkurit, joita kutsutaan myös hakkureiksi, ovat toiminnaltaan samanlaisia ​​kuin kompostimylly, mutta ovat yleensä suurempia ja karkeampia. Hakkukone pystyy siis käsittelemään suurempia ja paksumpia oksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että yleensä voi syöttää useita pienempiä oksia samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka sinulla ei olisikaan niin paksuja oksia, että hakepurenta vaaditaan sen takia, sujuu työ usein nopeammin hakepuremalla, sillä voit syöttää useita pienempiä oksia samanaikaisesti. Se on leijuva asteikko oksasilppurin ja hakkureiden välillä, eikä sille ole selkeää määritelmää, mikä on mitä, mutta yleensä puuhakkuri pystyy käsittelemään paksumpia oksia kuin mitä oksasilppuri tekee. Jotta hakkurit selviäisivät kovempiakin töitä, ne toimivat usein bensiinimoottorilla, kun taas lähes kaikki oksasilppurit toimivat sähköllä. On olemassa hakkureita, jotka käsittelevät kokonaisia ​​puita, mutta useimmat Hygglossa käsittelevät halkaisijaltaan 10 cm, on yksittäisiä hakkureita, jotka kestävät jopa 15 cm. Erona on myös se, että oksasilppurissa on lähes aina keräilijänä laatikko, johon hake päätyy, kun taas hakekone yleensä heittää hakkeen sivuun. Yksinkertaisesti sanottuna oksasilppurit sopivat paremmin puutarhanhoitoon, kun taas hakkuri soveltuu paremmin kovempiin töihin, kun on esimerkiksi kaatunut puu.

Vuokraa sekä hakkuri että oksasilppuri Hygglosta.

Lisäksi voit vuokrata Hygglosta vempaimia kaikkiin puutarhatarpeisiisi moottorisahoista, raivaussahoista, pystyleikkureista, pensasleikkureista kultivaattoriin ja peräkärryihin.