toukokuu 11, 2022

Oksasilppuri helpottaa puutarhajätteiden käsittelyä

Oksasilppuri on kone, joka jauhaa oksia ja risuja, jotta ne hajoavat helpommin kompostissa. Mutta miten se todella toimii, miten sitä käytetään, mikä on sen kapasiteetti ja mitä eroa on oksasilppurilla verrattuna hakkuriin?

Oksasilppurin pyörä pyörii metallilevyä vasten, joiden väliin oksat puristuvat ja leikkaantuvat pieniksi paloiksi. Voit säätää yleensä levyn ja sisäkkeen välistä etäisyyttä tarpeen mukaan, jotta voit käsitellä erikokoisia oksia.

Mihin Oksasilppuria käytetään?

Oksasilppurin käyttötarkoitus on melko yksinkertainen. Ensinnäkin murskatut oksat ja puutarhajätteet vievät huomattavasti vähemmän tilaa. Toiseksi ne hajoavat nopeammin silppurissa, jolloin saat nopeammin käyttökelpoista maata. Oksasilppurin avulla voit käsitellä oksien lisäksi myös suurimman osan puutarhajätteistä, kuten esimerkiksi saniaiset, kukat ja muut kasvit. On kuitenkin tärkeää välttää maata, soraa ja kiviä, koska ne voivat vahingoittaa laitteen sisäosia.

Ero hakkurin ja oksasilppurin välillä

Oksasilppurit käsittelevät usein jopa noin 3-5 cm paksuja oksia ja risuja. Tässä on sen suuri ero puuhakkuriin. Puuhakkurit, joita kutsutaan myös hakkureiksi, ovat toiminnaltaan muuten samanlaisia ​​kuin oksasilppurit, mutta ne ovat yleensä suurempia ja karkeampia. Hakkukone pystyy siis käsittelemään suurempia ja paksumpia oksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että yleensä voi syöttää useita pienempiä oksia samanaikaisesti.

Jotta hakkurit selviäisivät kovemmistakin töistä, ne toimivat usein bensiinimoottorilla, kun taas lähes kaikki oksasilppurit toimivat sähköllä. On olemassa hakkureita, jotka käsittelevät kokonaisiakin ​​puita, mutta useimmat Hygglossa vuokralla olevat eivät ole näin isoja. Erona on myös se, että oksasilppurissa on lähes aina laatikko, johon hake päätyy, kun taas hakkuri heittää hakkeen sivuun. Oksasilppurit sopivat siis paremmin puutarhanhoitoon, kun taas hakkuri soveltuu paremmin kovempiin töihin.

Vuokraa sekä hakkuri että oksasilppuri Hygglosta!

Lisäksi voit vuokrata Hygglosta vempaimia kaikkiin puutarhatarpeisiisi moottorisahoista, raivaussahoista, pystyleikkureista, pensasleikkureista kultivaattoriin ja peräkärryihin.