syyskuu 8, 2022

Vuokraa ostamisen sijaan!

Vuokraa ostamisen sijaan!

Vuonna 2022 maapallon ylikulutuspäivä oli 28. heinäkuuta.

Ylikulutuspäivällä tarkoitetaan sitä vuoden päivää, jolloin ihmiskunta on kuluttanut koko vuoden resurssit uusiutuvista luonnonvaroista loppuun. Yksi syistä minkä takia ylikulutuspäivä oli niin aikaisin tänä vuonna, on se, että ostamme paljon enemmän tavaroita kuin todellisuudessa tarvitsemme. Olemme tottuneet ajatusmalliin, jossa jos tarvitsemme jotain uutta, ajattelemme heti sen ostamista.

Tämän ajatusmallin muuttaminen on yksi keskeisistä tavoitteistamme Hygglolla. Haluamme muuttaa kulutuskäyttäytymistä ohjaamalla sitä vuokraamiseen ostamisen sijaan - tavoitteenamme on tehdä kuluttamisesta kestävämpää, halvempaa sekä helpompaa. Miten siis luulemme sen tapahtuvan vuokraamalla ostamisen sijaan?

Vuokraaminen on...

  1. Kestävämpää

Yleisesti ottaen vuokraaminen lisää tavaroiden käyttöastetta ja Hygglon tapauksessa vähentää tavaroiden turhaa ostamista. Kaiken kaikkiaan tämä johtaa siihen, että yritykset tuottavat vähemmän tavaroita, joka heijastuu suoraan ympäristöön ja ilmastoon. Toki tähänkin on poikkeuksia - jos ajat Helsingistä Ouluun vuokraamaan tikkaat, ovat ympäristövaikutukset negatiiviset.

  1. Halvempaa

Tämä riippuu toki tilanteesta. Monet ihmiset voivat ajatella, että porakoneen vuokraaminen kymmenellä eurolla päivässä on kallista, koska "sen ostaminen maksaa vain sata euroa". Tällaisella ajatusmallilla päätyy kuitenkin usein tekemään hutiostoksia, sillä todennäköisesti ostat tavaran, jolle ei loppujen lopuksi kuitenkaan tule yhtä monta käyttökertaa, jolloin päädyt miinuksen puolelle. Tämän lisäksi Hygglon kautta vuokratessa mukana tulee myös vakuutus; eli jos jotain menee rikki, vakuutus korvaa tavaran.

  1. Helpompaa

Hygglon käyttäjät pitävät alustaamme helppokäyttöisenä useasta syystä. Vuokrattava tavara löytyy usein läheltä ja voit etsiä tavaroita sijaintisi perusteella. Tämän lisäksi yksilöt ovat usein joustavampia aikojen ja paikkojen suhteen - heillä on enemmän aikaa verrattuna vuokraamoihin. Hygglo on kuitenkin vielä laajentuva start-up yritys, joten se missä päin maata olet vaikuttaa paljon siihen, kuinka läheltä vuokrattavat tavarat löytyvät.

  1. Turvallista

Vuokraaminen toisilta ihmisiltä tai toisille ihmisille voi olla jännittävää ja sitä perustellaan usein sillä, että esineen pelätään menevän rikki tai ettei oikeaa tavaraa saadakaan. Olemme Hygglolla tehneet vertaisvuokrauksesta turvallista ja luotettavaa. Kaikkien käyttäjiemme tulee kirjautua sisään pankkitunnuksilla ja yleinen vakuutuksemme kattaa vahingot 3000 euroon asti ilman omavastuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että sekä tavaranomistaja, että vuokraaja ovat turvattuja.

BUY LESS STUFF! <3