syyskuu 8, 2022

Hygglosta maailman suurin tavaroiden vertaisvuokrausalusta

Hygglo laajentui yrityskaupan myötä Englantiin ja USA:han, muodostaen samalla maailman suurimman yksityishenkilöiden välisen kodintavaroiden vuokrausalustan

Viime syksynä Suomeen laajentunut ruotsalainen vuokrausalusta Hygglo kasvaa nyt maailmanlaajuiseksi yhdistyessään englantilaisen kodintavaroiden vuokrausalustan, Fat Llaman kanssa. Yhdistymisen myötä Hygglosta tulee maailman suurin vertaisvuokrausalusta. Hygglon omistajiin kuuluu muun muassa Schibsted ja Norrsken, jotka molemmat sijoittivat yritykseen vuonna 2017.

Yhdistymisen myötä yrityksestä tulee maailman suurin yksityishenkilöiden välinen kodintavaroiden vuokrausalusta, jolla on asiakkaita sekä Euroopassa, että USA:ssa. Molemmat yritykset jakavat saman intohimon kestävää kehitystä kohtaan edistämällä vuokraamista ostamisen sijaan.

”Olen todella iloinen yhdistymisestä ja siitä, että pääsemme kasvattamaan yritystä yhteisenä tiiminä. Siitä lähtien kun perustimme Hygglon on tavoitteenamme ollut yrityksen kasvattaminen ja saada ihmiset innostumaan vuokraamisesta ostamisen sijaan. Fat Llaman perustajat, Chaz (Englander) ja Rosie (Dallas) ovat kehittäneet yrityksestä todella hyvän loistavilla teknisillä ratkaisuilla. Tämän lisäksi Fat Llamalla on loistava design ja lojaali asiakaskunta. Odotan innolla meidän yhteistyötämme maailman suurimpana kodintavaroiden vuokrausalustana”, toteaa Ola Degerfors, Hygglon perustaja.

”On mielenkiintoista nähdä, miten Hygglo kehittyy Euroopan markkinoilla tulevana vuonna. Uskomme, että tavaroiden vuokraaminen jatkaa kasvuaan ja yritykset, jotka ovat lähteneet ajoissa liikenteeseen ovat onnekkaita.”, sanoo Richard Sandenskog, sijoitusvastaava Schibstedtillä.

Yhdistymisen myötä Hygglo ottaa vastuun yrityksen johtamisesta ja tuotemerkistä. Fat Llaman tuotemerkki pysyy Englannissa, USA:ssa ja uusilla Euroopan markkinoilla ainakin alkuun. Fat Llaman perustajat Chaz Englander ja Rosie Dallas jatkavat yrityksessä ja auttavat yhdistymisessä. He tulevat olemaan mukana myös yrityksen hallituksessa.

”2016 vuonna saimme vision hankkia alustan, joka tekee lähes kaikesta vuokraamiskelpoista. Takana on mahtava reissu Fat Llaman kehittämistä siihen asemaan missä se nyt on ja olemme iloisia siitä, että meistä tulee osa Hyggloa, sillä meillä on samoja tavoitteita. Edessä on pitkä taipale, eikä yhdistymisestä tule helppoa. Olemme kuitenkin valmiita kehittämään yritystä oikeaan suuntaan ja saavuttamaan tavoitteita”, kertoo Fat Llaman perustaja Rosie Dallas.

Jakamistalouden esikuvat

Molemmat yritykset ovat toimineet esikuvana jakamistaloudelle. Jatkossa yritys pystyy tarjoamaan yli 400 000 vuokrattavaa tuotetta alustallaan. Näihin tavaroihin kuuluvat esimerkiksi retkeilytarvikkeet, kamerat, dronet, DJ-pöydät ja puutarhavälineet. Yritykset ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisten vuosien aikana paljon, sillä ihmiset haluavat elää entistä kestävämmin. 57 prosenttia englantilaisista ja saksalaisista kuluttajista totesivat, että heidän tarvitsee muuttaa elämäntyyliä aikaisempaa kestävämmäksi. Sen sijaan, että ostaisi kodintarvikkeita, joita ei tule käytettyä paljon, mahdollistavat Hygglo ja Fat Llama esimerkiksi työkalujen vuokrauksen edullisesti ja kestävästi. Poraa käytetään esimerkiksi vain 12 minuuttia ‘’elämänkaarensa’’ aikana. Molemmat Hygglo ja Fat Llama ovat vakiinnuttaneet asemansa jakamistalouden johtajina.

European Rental Association mukaan vuokraaminen ostamisen sijaan voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 50 %.