syyskuu 8, 2022

Hygglosta maailman suurin vertaisvuokrausalusta tavaroille

Hygglo laajentui yrityskaupan myötä Englantiin ja USA:han, muodostaen samalla maailman suurimman yksityishenkilöiden välisen kodintavaroiden vuokrausalustan.

Viime syksynä Suomeen laajentunut ruotsalainen vuokrausalusta Hygglo kasvoi maailmanlaajuiseksi yhdistyessään englantilaisen kodintavaroiden vuokrausalustan, Fat Llaman kanssa. Yhdistymisen myötä Hygglosta tuli maailman suurin vertaisvuokrausalusta. Hygglon omistajiin kuuluu muun muassa Schibsted ja Norrsken, jotka molemmat sijoittivat yritykseen vuonna 2017.

Yhdistymisen myötä yrityksestä tuli maailman suurin yksityishenkilöiden välinen kodintavaroiden vuokrausalusta, jolla on asiakkaita sekä Euroopassa, että USA:ssa. Molemmat yritykset jakavat saman intohimon kestävää kehitystä kohtaan edistämällä vuokraamista ostamisen sijaan.

”Olen todella iloinen yhdistymisestä ja siitä, että pääsemme kasvattamaan yritystä yhtenä tiiminä. Siitä lähtien, kun perustimme Hygglon, on tavoitteenamme ollut yrityksen kasvattaminen ja saada ihmiset innostumaan vuokraamisesta ostamisen sijaan. Fat Llaman perustajat, Chaz Englander ja Rosie Dallas ovat kehittäneet yrityksestä todella hyvän loistavilla teknisillä ratkaisuillaan. Tämän lisäksi Fat Llamalla on loistava design ja lojaali asiakaskunta. Odotan innolla meidän yhteistyötämme maailman suurimpana kodintavaroiden vuokrausalustana”, toteaa Ola Degerfors, Hygglon perustaja.

”On mielenkiintoista nähdä, miten Hygglo tulee kehittymään Euroopan markkinoilla tulevana vuonna. Uskomme, että tavaroiden vuokraaminen jatkaa kasvuaan ja yritykset, jotka ovat lähteneet ajoissa liikkeeseen mukaan ovat onnekkaita.”, sanoo Richard Sandenskog, sijoitusvastaava Schibstedtillä.

Yhdistymisen myötä Hygglo ottaa vastuun yrityksen johtamisesta ja tuotemerkistä. Fat Llaman tuotemerkki pysyy Englannissa, USA:ssa ja uusilla Euroopan markkinoilla ainakin aluksi. Fat Llaman perustajat Englander ja Dallas jatkavat yrityksessä ja auttavat yhdistymisessä. He tulevat olemaan mukana myös yrityksen hallituksessa.

”Vuonna 2016 saimme vision sellaisen alustan luomisesta, joka tekee lähes kaikesta vuokraamiskelpoista. Takanamme on mahtava matka Fat Llaman luomisesta ja kehittämistä siihen asemaan missä se nyt on ja olemme iloisia siitä, että meistä tulee osa Hyggloa, sillä meillä on samoja tavoitteita. Edessä on pitkä taipale, eikä yhdistymisestä tule helppoa. Olemme kuitenkin valmiita kehittämään yritystä oikeaan suuntaan ja saavuttamaan tavoitteitamme”, kertoo toinen perustajista, Dallas.

Jakamistalouden esikuvat

Molemmat yritykset ovat toimineet esikuvana jakamistaloudelle. Jatkossa yritys pystyy tarjoamaan yli 400 000 vuokrattavaa tuotetta alustallaan. Näihin tavaroihin kuuluvat esimerkiksi retkeilytarvikkeet, kamerat, dronet, DJ-pöydät ja puutarhavälineet. Yritykset ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisten vuosien aikana paljon, sillä ihmiset haluavat elää entistä kestävämmin. Esimerkkinä 57 prosenttia englantilaisista ja saksalaisista kuluttajista ovat todenneet, että heidän tarvitsee muuttaa elämäntyyliään aikaisempaa kestävämmäksi. Hygglo ja Fat Llama mahdollistavat esimerkiksi työkalujen vuokraamisen edullisesti sen sijaan, että niitä tulisi ostaa ja ne jäisi vähälle käytölle. Esimerkiksi poraa käytetään keskimääräisesti vain 12 minuuttia sen elinkaaren aikana.

European Rental Association mukaan vuokraaminen ostamisen sijaan voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 50 %.